top of page

4.

Étkezési és evési zavarok komplex terápiája

Az étkezés egy örömforrás és egy szuper kapcsolódási forma lehet a környezetünkkel, ahol ízeket, illatokat és élményeket kaphatunk, tapasztalhatunk meg.  Sajnos vannak olyan babák és gyerekek, akik valamiért ezt nem tudják élvezni. Már a szoptatáskor van elakadás, a hozzátáplálásnál is merülhetnek fel nehézségek, mert nem bírja a pürék állagait vagy nem nyúl a darabos ételhez. Esetleg válogat az ételekben szín, állag, hőmérséklet, forma és akár márka szerint. Vagy öklendezik bizonyos ételektől, állagoktól, nem tud rágni vagy nem megfelelő a rágás minősége. 

Ami összefoglalja ezt a sok lehetséges tünetet, hogy a családi étkezések a stresszről szólnak és nem az örömteli étkezésről.

 

Viszont erre is van megoldás, hiszen, ha megtaláljuk az okát, hogy mi okozhatja a tünetet/tüneteket, akkor jelentős pozitív változásokat tudunk elérni idegrendszeri szinten és az étkezések alkalmával is. 

 

A Bárányfelhő Terápiás Központtal és a Patrónus Házzal 2020-ban és 2021-ben volt egy közös online előadás sorozatunk  “Tanulom a gyermekemet!” címmel, itt mint szakértő adtam elő heteken keresztül.

A Patrónus Ház honlapján vissza lehet keresni.​ 

Heart Shaped Waffles
bottom of page