top of page

darft sobarlang

Gyógypedagógus - DSZIT terapeuta, étkezési és evési nehézségek komplex terápiás szakértője, Pfaffenrot manuálterapeuta.

2011-ben végeztem az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán értelmileg akadályozottak pedagógiája szakon. Majd folytattam egyetemi szintű tanulmányaimat és beiratkoztam a szomatopedagógiai szakirányra, ahol a mozgás és azzal összefüggő anatómiai, korai intervenciós és rehabilitációs ismereteimet bővíthettem.

Az egyetemi évek alatt az elsők között ismerhettem meg az ABA terápiát és módszereit képzett szupervízorok és BCBA segítségével, mellyel összefonódott a szakmai életem és egyben hozzásegített, hogy jobban megértsem, kapcsolódni tudjak az ASD-vel diagnosztizált kicsikhez és világukhoz.

Elvégeztem a DSZIT terapeuta képzést, amely azért kedves számomra, mert öröm, amikor a mozgáson keresztül olyan dolgokat tudok elérni a gyerekekkel, amelyek korábban csak álomként fogalmazódtak meg. Illetve a Pfaffenrot terápia képzésén és frissítő képzésén is részt vettem, mellyel az izomtónus szabályozásában tudunk jelentős eredményeket elérni idegrendszeri szinten. 

Éltem külföldön, majd miután visszaköltöztem az étkezési és evési problémákra kezdtem el fókuszálni maximálisan. Majdnem minden terápiás családomnál tapasztaltam valamilyen nehézséget ezen a terén az évek során. Már főiskolás éveim alatt is foglalkoztatott a dolog, hogy hogyan is lehetne örömmel és boldogsággal jókat enni büntetlenül azoknak is, akiknek valamiért ez nehezebben megy.

A megoldás a kezünkben van, csak a kulcsot kell megtalálnunk, nekem ez feladatom és mostmár a főprofilom is: büntetlenül kapcsolódni a többiekhez, miközben jókat, finomakat eszünk együtt játszva. 

​Végzettségek

  • ELTE – BGGYK – értelmileg akadályozottak pedagógiája és szomatopedagógia (BA), Budapest

  • ELTE – BGGYK – gyógypedagógiai terápia (MA), Budapest

  • Pfaffenrot manuálterápiás képzés és frissítő képzés – Fejlesztőház és Renata Vodickova, Dis. szervezésében, Budapest

  • DSZIT terapeuta képzés – Lelki Egészségvédő Alapítvány, Budapest

  • Étkezési és evési zavarok komplex terápiája – Budapesti Korai Fejlesztőközpont, Budapest

  • ABA workshopok

ov_bemutatkozo_kep.jpg

Partnerek

bottom of page